CORONA/COVID-19

UPDATE: 14 Juni 2020

Hieronder vind je makkelijk alle documenten voor de kampen van 2020.

Draaiboek voor ouders:

LINK

Medische fiche:

LINK

Doktersattest medicatie:

LINK


Kampbrief Kapoenen

- LINK

Kampbrief Kabouters

- LINK

Kampbrief Welpen

- LINK

Kampbrief Jonggidsen

- LINK

- LINK

Kampbrief Jongverkenners

- LINK

- LINK

Kampbrief Gidsen

- LINK

Kampbrief Verkenners

- LINK

Kampbrief Jins

- LINK

UPDATE: 20 Maart 2020

Beste ouder


 

Sinds gisteren heeft de overheid strengere maatregelen ingevoerd omtrent de bestrijding van het Coronavirus. Wat deze nieuwe maatregelen inhouden hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen. 

Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft op zijn beurt de reeds bestaande maatregelen op vlak van scouting in Vlaanderen verstrengd om de Corona-epidemie zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Daarom heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen in samenspraak met de Overheid en Jeugdwerk Vlaanderen beslist om al het jeugdwerk (zowel binnen als buiten) stop te zetten tot en met de paasvakantie. Dit wil zeggen dat al onze vergaderingen en andere activiteiten al zeker tot 20 april zullen worden afgelast. (Meer informatie kan u terugvinden via volgende link:https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/2020/03/18/corona-sluit-onze-tenten-tot-20-april)  Indien deze periode eventueel wordt verkort of verlengd brengen we u hier zo snel mogelijk van op de hoogte. Uiteraard heeft deze beslissing ook een grote invloed op onze werking, vandaar dat we hieronder even kort een aantal dingen voor u oplijsten. 

Eerst en vooral betekent de aantocht van een nieuwe maand bij ons steeds het verspreiden van de nieuwe progisco. Aangezien al onze vergaderingen voor een lange tijd niet kunnen doorgaan, hebben we beslist om nog geen progisco voor de komende maand te verspreiden. Het heeft volgens ons geen nut om het programma door te sturen voor een maand die zo goed als volledig niet zal doorgaan. Vanaf dat we bevestiging krijgen dat we onze activiteiten terug kunnen hervatten, sturen we zo snel mogelijk een nieuwe planning door. 

Maar het is natuurlijk niet omdat we geen fysieke vergaderingen mogen doen dat we onze leden niet kunnen entertainen vanop afstand. Daarom hebben we met de leiding ‘scouts op afstand’ op poten gezet. Hierbij lanceren we elke zondag leuke alternatieven om samen de verveling tegen te gaan. We zullen deze steeds verspreiden via onze Facebookpagina (@scoutsbuntekeren) of onze Instagram (@scouts.bunt), dus volg ons zeker op (één van) beide kanalen om te ontdekken wat we in petto hebben. 

Als laatste hebben we ook minder goed nieuws mee te delen. Ons groepsfeest vindt momenteel plaats op vrijdag 24 april en zaterdag 25 april. Maar aangezien geen enkele bijeenkomst is toegelaten tot en met 20 april is het voor onze leiding praktisch onmogelijk om het groepsfeest op tijd klaar te krijgen. Daarom moeten wij noodgedwongen het Groepsfeest aflassen. Maar niet getreurd, het groepsfeest zal verplaatst worden naar een datum later dit jaar. De leiding is momenteel volop op zoek naar een oplossing, een nieuwe manier van aanpak en een geschikte datum. Ook hier brengen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte. 

Aan de mensen die reeds tickets hebben gekocht, vragen we nog even geduldig te zijn omtrent de terugbetaling van uw tickets. Het zal namelijk mogelijk zijn om uw tickets te gebruiken op de nieuwe datum. Zolang deze nog niet beslist is, wachten we nog even met eventuele terugbetalingen. Ook hier zal u zo snel mogelijk van op de hoogte worden gebracht. Maar aangezien wij als leiding ook geen fysiek contact mogen hebben, loopt alles wat stroever. 

Zorg goed voor jezelf en ook voor anderen!

En, blijf in uw kot! 


 

Een stevige linker elleboog

De groepsleiding