Verzekering

Waarvoor ben ik verzekerd via Scouts & Gidsen Vlaanderen?

Je vindt alle relevante informatie in volgende brochure: Goed Verzekerd

Indien u nog vragen hebt, mag u gerust contact met ons opnemen. Dan zoeken we het samen uit.

Wat te doen bij een ongeval?

• Vul een aangifteformulier in.
    • Rubriek [A]: in te vullen door de leiding
    • Rubriek [B]: in te vullen door (ouders van) schlatoffer
    • Rubriek [C]: in te vullen door behandelende arts OF te vervangen door medisch attest.
  • Ouders sturen een kopie van het aangifteformulier én medisch attest naar het Ethias kantoor. Het adres staat bovenaan op het formulier.
  • De ouders dienen hun kosten in bij de mutualiteit en vragen een 'verschilstaat' aan.
  • Ongeveer 4 weken na aangifte krijgen de ouders bericht van Ethias.
  • Nadien kunnen de ouders hun medische kosten opsturen naar Ethias

Tip: neem van al het papierwerk (formulier, medisch attest, rekeningen,...) een kopie alvorens u deze opstuurt. Op die manier hebt u van alles ook een exemplaar.

Waar vind ik het aangifteformulier?

Normaal gezien is dit formulier ter beschikking bij de leiding. Zij vullen hun deel in en overhandigen nadien de papieren aan u. Indien u achteraf pas beroep doet op medische diensten, vindt u het formulier hierU dient dan nog wel het deel van de leiding te laten invullen.

Nog niet de juiste informatie gevonden?

Neem dan gerust contact op met de groepsleiding via mail (groepsleiding@scoutsbunt.be) of gsm.