Groeco

Groeco

GROECO wie zijn ze? Wat doen ze?

Contact                          

Peter Michielsen

Mail: groeco@scoutsbunt.be

Het Groeco is een vzw bestaande uit een 10-tal enthousiaste ouders en sympathisantendie zich vrijwillig engageren om de scoutsgroep Bunt Ekeren, waar mogelijk, met raad & daad bij te staan. 

Dit wil o.a. zeggen dat we bij bepaalde scoutsevenementen de leidingsploeg ontlasten door randactivteiten ervan van hen over te nemen. Zo zorgen we elk jaar tijdens de overgang voor catering, zodat niemand op zijn honger hoeft te blijven zitten en er ook geen sprake kan zijn van uitdrogingsverschijnselen!

Tevens is het Groeco beheerder & eigenaar van het lokalencomplex van Scouts Bunt. Daarom wordt er regelmatig met de groepsleiding bekeken wat er dient te gebeuren om deze zo functioneel en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en te houden. 2x /jaar een opruimdag is intussen een vast gegeven. 

Vorige jaren werden tevens een aantal grondige renovatieprojecten met succes afgerond. We hebben een dak, buitenmuren, ramen en deuren laten vervangen en alles voorzien van nieuwe sleutels met een heus sleutelplan zodat alles weer beheersbaar blijft voor geruime tijd. Omdat koken nu eenmaal geld kost organiseren we ook wel eens iets dat geld in het laatje brengt zodat we een volgend projectje kunnen aanvatten…

Wanneer je bij het lezen van dit alles de “goesting” voelt om mee in het Groeco te stappen… of om af en toe mee een handje uit te steken ben je van harte welkom op onze vergadering op: 22 oktober om 20.00 in De Geesten.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen, of kan je je die avond niet vrijmaken, maar zie je een engagement wel zitten, aarzel vooral niet om ons een seintje te geven. Je kan dit doen op volgend mailadres:  groeco@scoutsbunt.be